Sunday, 24 July 2011

Kek Batik Simple & Mudah









 
Kek Batik

 Bahan A
  • 250gm Buttercup
  • 5 biji telur
  • 1 cawan air
  • 1 cawan gula
  • 4 sudu koko
  • 1 paket milo 3in1
  • 1 s/k nescafe (bancuh dgn air td)
  • 1 s/k esen vanila

 Bahan B

  •  Biskut Marie

Cara-cara membuatnya :

  1. Masukkan semua bahan A ke dalam periuk. Dan panaskan di atas api yg perlahan. Kacau sehingga menjadi pekat.
  2. Bila pekat, masukkan biskut marie. Padamkan api.
  3. Kemudian masukkan ke dalam loyang dan tekan kuat2 supaya semua menjadi rata.
  4. Dah sudah masukkan ke dalam peti sejuk. 
  5. Dalam 5jam ke 6 jam dah boleh keluarkan dan makan :)
Nak tunggu sejuk je lama tapi buat senang & sekejap je.. Kebiasaannya saya buat sebelah malam. Then keesokkan paginya dah boleh makan :)

No comments:

Post a Comment